Obecná charakteristika vinných odrůd - szigety

Grüner Veltliner Brut

Veltlínské zelené Brut

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Veltlínské zelené

Charakteristika: Krásné zlaté barvy s lehce zelenkavými odlesky. Delikátní vůně jablek se špetkou bílého pepře. Suché s křupavou kyselinkou, nádechem zimolezu a kiwi přes elegantní limetové tóny.

Stolování: Ideální aperitiv, s letními saláty a kuřecími prsy.

Alkohol: 12,00 Vol%

Kyseliny: 6,70 g / l

Zbytkový cukr: 8,10 g / l

Grüner Veltliner Dry

Veltlínské zelené dry

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Veltlínské zelené

Charakteristika: Lehká měkká zlatavá barva. Aromatická vůně zralých žlutých jablek a hrušek přes čerstvý ananas. Lichotivá sladkost a šťavnatost žlutého ovoce je podpořena svěží kyselinkou. Dokonalá rovnováha mezi sladkostí, svěžestí a tělem.

Stolování: smetanový sýr, zralý sýr, stejně jako mořské plody.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 6,00 g / l

Zbytkový cukr: 23,60 g / l

Welschriesling Brut

Ryzlink vlašský Brut

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Ryzlink vlašský

Charakteristika: Zářivá žlutá barva se zlatavými odlesky. Květinové vůně květin a sena, doprovázená citrusovými tóny, které jsou podporovány exotickými vůněmi ovoce jako manga a vanilky.  Skvělá rovnováha mezi kyselostí a zbytkovým cukrem.

Stolování: Ideální aperitiv, s rybami nebo drůbeží.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 7,50 g / l

Zbytkový cukr: 11,10 g / l

PHÖNIX BRUT - BIO

Ročník: 2010

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Phönix

Charakteristika: Světle žlutá barva s jemným zeleným leskem. Atraktivní muškátový oříšek a vůně perníku, doprovázen řadou vůní: louky, šeříku a meduňky. Plné se svěží  kyselinkou a dlouhou přetrvávajícím závěrem.

Stolování: sýr, uzené nebo bílé maso.

Alkohol: 13,00 Vol%

Kyseliny: 4,30 g / l

Zbytkový cukr: 9,50 g / l

Muskat Ottonel Extra Dry

Muškát Ottonel Extra Dry

Ročník: 2012

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Muškát Ottonel

Charakteristika: Světle zlatavá barva se zelenými odlesky. Exotické vůně bezinky a liči. Postupně odhalující se sladká vůně lesních plodů. Velmi výrazné a plné na patře, s typickými tóny muškátových hroznů, pomeranče a manga.

Stolování: Dezerty, např. mandlový dort a citrónový koláč, nebo se sýry.

Alkohol: 13,50 Vol%

Kyseliny: 5,20 g / l

Zbytkový cukr: 15,10 g / l

Rosé Brut

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Zweigeltrebe a Frankovka

Charakteristika: zářivé růžové barvy. Intenzivní aroma jahod a malin, také černé švestky. Lehký zbytkový cukr s chutí červených lesních plodů v kombinaci se svěží kyselinkou. Osvěžující, s malinovými tóny.

Stolování: Aperitiv, ideální s mořskými plody, kraby a humrem.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 5,70 g / l

Zbytkový cukr: 2,80 g / l

Zweigelt Extra Dry

Ročník: 2011

Region: Střední Burgenland

Odrůdy: Modrý Zweigeltrebe

Charakteristika: Hluboká intenzivní šarlatově červená barva s fialovými odlesky. Harmonická vůně ostružin, černého rybízu a nakládaných višní. Intenzivní ovocné tóny lesních plodů. Náznak červeného rybízu dobře vyvažuje sametovou tříslovinou. Výjimečná rovnováha s pozoruhodnou délkou.

Stolování: Carpaccio, tatarský biftek nebo je prostě dokonalý s hořkou čokoládou.

Alkohol: 13,50 Vol%

Kyseliny: 4,50 g / l

Zbytkový cukr: 15,20 g / l

Adele

Ročník: 2010

Region: svah Neziderského jezera – Burgenland

Odrůdy: Chardonnay

Charakteristika: Speciální edice "Adéla" byl vytvořen společně vinařstvím Szigeti a Ronaldem Lauderem z Nové galerie a muzea v New Yorku. "Adele" je jeden ze světově nejdražších obrazů a byl umístěn do galerie v New Yorku před 10 lety. V New Yorku Vám ji nalijí v několika prestižních barech, mischelinské restauraci a také v obchodech Swarowski.

Stolování: Jako aperitiv, při zvláštních příležitostech nebo společně s mořskými plody, a to zejména s ústřicemi nebo mušlemi.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 7,00 g / l

Zbytkový cukr: 6,00 g / l

Frizzante Mediterran

Ročník: 2012

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Müller Thurgau, Ryzlink vlašský

Charakteristika: Může se pochlubit krásnou zlatožlutou barvou. Ve vůni je vanilka, briošky a hrušky. Na patře je cítit velmi elegantní souhra sladkosti, svěžesti a kyselosti. Mírné šumivé víno s příchutí zralých meruněk, citronové kůry a manga.

Stolování: Aperitiv, s předkrmy nebo jako předkrm.

Alkohol: 11,00 Vol%

Kyseliny: 5,80 g / l

Zbytkový cukr: 23,00 g / l

Frizzante Rosé

Ročník: 2012

Region: Neziderské jezero a střední Burgenland

Odrůdy: Frankovka, Modrý Zweigelt

Charakteristika: Jasně rubínově červená. Vůně čerstvých malin a lesních jahod. Osvěžující chuť čerstvého červeného rybízu. Elegantně svěží Frizzante s delikátně jemným koncem.

Stolování: Ideální aperitiv, s letními saláty, nebo jen mezi nimi.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 6,30 g / l

Zbytkový cukr: 8,40 g / l

 
 
Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení