Obecná charakteristika vinných odrůd - szigety

Grüner Veltliner Brut

Veltlínské zelené Brut

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Veltlínské zelené

Charakteristika: Krásné zlaté barvy s lehce zelenkavými odlesky. Delikátní vůně jablek se špetkou bílého pepře. Suché s křupavou kyselinkou, nádechem zimolezu a kiwi přes elegantní limetové tóny.

Stolování: Ideální aperitiv, s letními saláty a kuřecími prsy.

Alkohol: 12,00 Vol%

Kyseliny: 6,70 g / l

Zbytkový cukr: 8,10 g / l

Grüner Veltliner Dry

Veltlínské zelené dry

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Veltlínské zelené

Charakteristika: Lehká měkká zlatavá barva. Aromatická vůně zralých žlutých jablek a hrušek přes čerstvý ananas. Lichotivá sladkost a šťavnatost žlutého ovoce je podpořena svěží kyselinkou. Dokonalá rovnováha mezi sladkostí, svěžestí a tělem.

Stolování: smetanový sýr, zralý sýr, stejně jako mořské plody.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 6,00 g / l

Zbytkový cukr: 23,60 g / l

Welschriesling Brut

Ryzlink vlašský Brut

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Ryzlink vlašský

Charakteristika: Zářivá žlutá barva se zlatavými odlesky. Květinové vůně květin a sena, doprovázená citrusovými tóny, které jsou podporovány exotickými vůněmi ovoce jako manga a vanilky.  Skvělá rovnováha mezi kyselostí a zbytkovým cukrem.

Stolování: Ideální aperitiv, s rybami nebo drůbeží.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 7,50 g / l

Zbytkový cukr: 11,10 g / l

PHÖNIX BRUT - BIO

Ročník: 2010

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Phönix

Charakteristika: Světle žlutá barva s jemným zeleným leskem. Atraktivní muškátový oříšek a vůně perníku, doprovázen řadou vůní: louky, šeříku a meduňky. Plné se svěží  kyselinkou a dlouhou přetrvávajícím závěrem.

Stolování: sýr, uzené nebo bílé maso.

Alkohol: 13,00 Vol%

Kyseliny: 4,30 g / l

Zbytkový cukr: 9,50 g / l

Muskat Ottonel Extra Dry

Muškát Ottonel Extra Dry

Ročník: 2012

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Muškát Ottonel

Charakteristika: Světle zlatavá barva se zelenými odlesky. Exotické vůně bezinky a liči. Postupně odhalující se sladká vůně lesních plodů. Velmi výrazné a plné na patře, s typickými tóny muškátových hroznů, pomeranče a manga.

Stolování: Dezerty, např. mandlový dort a citrónový koláč, nebo se sýry.

Alkohol: 13,50 Vol%

Kyseliny: 5,20 g / l

Zbytkový cukr: 15,10 g / l

Rosé Brut

Ročník: 2011

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Zweigeltrebe a Frankovka

Charakteristika: zářivé růžové barvy. Intenzivní aroma jahod a malin, také černé švestky. Lehký zbytkový cukr s chutí červených lesních plodů v kombinaci se svěží kyselinkou. Osvěžující, s malinovými tóny.

Stolování: Aperitiv, ideální s mořskými plody, kraby a humrem.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 5,70 g / l

Zbytkový cukr: 2,80 g / l

Zweigelt Extra Dry

Ročník: 2011

Region: Střední Burgenland

Odrůdy: Modrý Zweigeltrebe

Charakteristika: Hluboká intenzivní šarlatově červená barva s fialovými odlesky. Harmonická vůně ostružin, černého rybízu a nakládaných višní. Intenzivní ovocné tóny lesních plodů. Náznak červeného rybízu dobře vyvažuje sametovou tříslovinou. Výjimečná rovnováha s pozoruhodnou délkou.

Stolování: Carpaccio, tatarský biftek nebo je prostě dokonalý s hořkou čokoládou.

Alkohol: 13,50 Vol%

Kyseliny: 4,50 g / l

Zbytkový cukr: 15,20 g / l

Adele

Ročník: 2010

Region: svah Neziderského jezera – Burgenland

Odrůdy: Chardonnay

Charakteristika: Speciální edice "Adéla" byl vytvořen společně vinařstvím Szigeti a Ronaldem Lauderem z Nové galerie a muzea v New Yorku. "Adele" je jeden ze světově nejdražších obrazů a byl umístěn do galerie v New Yorku před 10 lety. V New Yorku Vám ji nalijí v několika prestižních barech, mischelinské restauraci a také v obchodech Swarowski.

Stolování: Jako aperitiv, při zvláštních příležitostech nebo společně s mořskými plody, a to zejména s ústřicemi nebo mušlemi.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 7,00 g / l

Zbytkový cukr: 6,00 g / l

Frizzante Mediterran

Ročník: 2012

Region: Neziderské jezero – Burgenland

Odrůdy: Müller Thurgau, Ryzlink vlašský

Charakteristika: Může se pochlubit krásnou zlatožlutou barvou. Ve vůni je vanilka, briošky a hrušky. Na patře je cítit velmi elegantní souhra sladkosti, svěžesti a kyselosti. Mírné šumivé víno s příchutí zralých meruněk, citronové kůry a manga.

Stolování: Aperitiv, s předkrmy nebo jako předkrm.

Alkohol: 11,00 Vol%

Kyseliny: 5,80 g / l

Zbytkový cukr: 23,00 g / l

Frizzante Rosé

Ročník: 2012

Region: Neziderské jezero a střední Burgenland

Odrůdy: Frankovka, Modrý Zweigelt

Charakteristika: Jasně rubínově červená. Vůně čerstvých malin a lesních jahod. Osvěžující chuť čerstvého červeného rybízu. Elegantně svěží Frizzante s delikátně jemným koncem.

Stolování: Ideální aperitiv, s letními saláty, nebo jen mezi nimi.

Alkohol: 12,50 Vol%

Kyseliny: 6,30 g / l

Zbytkový cukr: 8,40 g / l

 
 
Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let.